maandag 22 juni 2015

Piet Paniek

Hij werkt er nog niet zo lang, de nieuwe collega. 
Hij ziet er altijd onberispelijk uit. Zijn kleren zijn behoorlijk studentikoos en 
s' morgens begroet hij zijn collega's altijd met een gulle lach. Een beetje een voorbeeldig schoonzoontype. 

Zodra hij binnen is op kantoor gaat zijn versnelling meteen op full speed en installeert hij zichzelf behendig en snel op de flexplek. Want hij heeft het druk...heel druk. De hele dag rent hij van afspraak naar afspraak, propt een broodje naar binnen als lunch en loopt als een wervelwind door het kantoor.

Deze jongen heeft energie....veel energie, misschien te veel energie. 
In zijn vrije tijd moet hij ook veel energie kwijt, dus fietst en zwemt hij de godganse dag in alle weekenden. Een rustpunt heeft hij niet echt, behalve een dochter en een vrouw die af en toe heel hard aan de handrem trekken. 
"Ik zie het af en toe gewoon niet meer zitten, want wat is het druk" zegt hij tegen zijn charmante assistente.  "Het gaat maar door en door" en weg is hij weer. Toch heeft hij bijna alles onder controle. 
Het is een hele aardige vent, maar dat tempo van hem, daar wordt iedereen zenuwachtig van. Zijn assistente dwingt hem tot rust en orde. Ze is charmant met haar blonde krullen, maar hij gunt zichzelf geen tijd om te zien hoe leuk en goed ze eigenlijk is.  De versnelling wordt na 5 minuten weer van 1 naar 5 gezet. Hij komt met gierende banden en vertrekt met gierende banden. 

Je vraagt je wel eens af of z'on jongen daar nou zelf niet moe van wordt. Maar nee, tijd kost geld, dus full speed. 

Eigenlijk moet deze Piet Paniek af en toe gestopt worden. Dat moet wel hardhandig gebeuren. Ik denk dat het handig is om op z'on mannetje een aan-uit knopje te installeren. En als het echt te erg wordt, trekt zijn charmante assistente gewoon de batterijen eruit. 
Ik denk dat dit echt de enige remedie is om hem even in de "zen" stand te krijgen........

En toch..ik zou hem voor geen goud willen missen....soms krijg je er namelijk zelf ook grenzeloze energie van.....Geen opmerkingen:

Een reactie posten