donderdag 30 juli 2015

Stoute schoenen

De meeste vrouwen hebben een grote liefde. Hij heet schoenen. Wat is dat toch met die schoenen?
Eigenlijk wil je voor elke gelegenheid een paar andere schoenen of zijn ze alleen maar voor de 'heb'?

Als ik dan toch besluit om een middagje te gaan shoppen, krijg ik een soort hysterisch gevoel over alle schoenen, die ik die middag ga zien, voelen en passen. Er ontstaat een soort focus op mijn toekomstige grote liefde, terwijl ik eigenlijk voor iets heel anders de stad in moet.
Elke schoenenwinkel loop ik in en elke etalage bestudeer ik aandachtig. Het is niet zo dat ik een voorkeur heb voor merken of bepaalde schoenenzaken, maar kritisch over mijn mogelijk nieuwe liefde ben ik wel.
Elke mogelijke nieuwe liefde wordt met een vergrootglas bekeken. Is de vorm mooi, is de kleur goed en eigenlijk het onbelangrijkste 'zitten ze wel goed en kan ik er wel op lopen'. 
Eigenlijk zou dat het belangrijkste moeten zijn. Maar ja, ik kan zwichten voor een paar schoenen waar ik echt verliefd op kan zijn. Ik koop dus regelmatig schoenen waar ik niet op kan lopen. 
Ik noem dat mijn 'verjaardagsfeestjes schoenen'. Je kunt dan namelijk wel pronken met je fantastische high heels, ondanks dat je er geen meter op kan lopen,
Vrouwen, die dan ook op het feestje zijn zeggen dan standaard  ' Jee, dat je daar op kunt lopen'.
Ik zeg dan quasi nonchalant: " Oh nee hoor, geen probleem, gewoon veel oefenen", terwijl de blaarpleister mijn hiel afknelt en ik weet dat ik de volgende dag slippertjes aan moet door de buitensporige afknelling van mijn tenen.  

Mannen vinden schoenen met hoge hakken sexy en vrouwelijk. Het is niet zo dat ik mij daar wat van aantrek, maar eigenlijk hebben ze wel gelijk. Je loopt anders (zeker als ze te hoog zijn) en je voelt je gewoon vrouwelijker als je je hakken aan hebt. Helemaal als je grote liefde (lees schoenen) net nieuw zijn....je kunt er onafgebroken naar staren. Het voelt als een soort verliefdheid. 

Toen ik een paar jaar geleden in New York was, zag ik heel veel vrouwen op straat, die strak in het pak zaten. Toen ik mijn ogen op hun schoenen richtte, verbaasde ik mij erover dat er een paar sneakers parmantig onder hun deftige en zakelijke pakje prijkte. Eigenlijk vond ik dat een vlag op een modderschuit. Of is dat dan gewoon uit praktisch oogpunt? Met je hakken vastzitten in de metro is eigenlijk ook geen optie. Daarnaast zie je dat iedereen haast heeft in NY. Starbucks in hun hand, donut naar binnen proppen en rennen maar. 
Maar wat schetst mijn verbazing een paar jaar later? In mijn dagelijkse treinreis naar kantoor zie ik dat deze trend is overgewaaid naar Nederland. Vrouwen dragen sneakers onder hun mooie pak en lopen met grote tassen waarin hun high heels verstopt zitten.Je kunt je sneakers zelfs gewoon aanhouden op kantoor.  

Ik heb dus een dilemma. Is het dan een optie om op mijn fietsje naar het station te gaan met mijn high heels om vervolgens vast komen te zitten in de trapper met mijn hak, niet meer te kunnen remmen (ik heb een achteruittraprem) en met een klap het fietsenrek in te storten? Of vast te komen zitten in de roltrap om bovenaan vervolgens met tas en al op mijn gezicht te vallen?
Nee dus. Voor mij dus vanaf nu ook maar sneakertjes (die ik overigens gewoon aanhoud op kantoor) en weet je...ik trek af en toe wel gewoon mijn stoute schoenen aan.....ook leuk.....

xxEen kleine greep uit mijn kast........
   
1 opmerking:

  1. Hahahaha, heel herkenbaar. Als ik nieuwe "stoute" schoenen heb gekocht zet ik ze het liefst naast mijn bed om de volgende dag wakker te worden naast mijn grote liefde ;-)

    BeantwoordenVerwijderen