dinsdag 1 september 2015

Wasbordje dilemma

Ik ben een verwoed facebookster en kijk elke dag wel een paar keer. Wat mij de laatste tijd opvalt bij alle sport en gezond eten pagina's is dat je zonder suiker, gluten en weet ik veel allemaal moet eten. Daarnaast zie ik dan een lijf met een mooie vrouwelijke buik en daarnaast een gratenpakhuis met een wasbordje. 
Dat moet dan mooi zijn.... Ik zie dan toch liever een klein beetje vrouwelijke rondingen. 

Ik ben zelf gezegend met een redelijk strak lijf, ben keurig op gewicht maar daar sport ik hard voor. Natuurlijk let ik ook op mijn voeding. Door de week eet ik weinig koolhydraten en s'avonds maak ik een overheerlijke salade voor de lunch. Ik neem een stukje chocolade bij de thee en zondig af en toe. Door het sporten blijft echter alles redelijk in balans. 

Ik vraag me af en toe in alle eerlijkheid af 
' waar zijn deze vrouwen mee bezig'. Als je allergisch bent voor bepaalde stoffen snap ik dat je dat niet eet. Maar je mag toch gerust af en toe een snoepje of stukje chocolade, als je daar zin in hebt? 

Daarnaast is er al een tijd het fenomeen planking. In de sportschool, op Facebook en bij alle gezondsheidsbloggers wordt deze oefening veelvuldig aanbevolen. Ook ik moet er aan geloven in mijn Pilates les, maar om dat nu elke dag na het ontwaken te doen. Als ik s' morgens om half 6 mijn bed uit ga ben ik nog slaapdronken. Je moet dan op de grond gaan liggen en je gestrekt opdrukken. Ik geloof niet dat dit voor mij werkt. Volgens mij maak ik dan iedereen wakker met mijn gesteun, gehijg en gekreun. 

Ik zie daarnaast ook veel lekkere recepten voorbij komen, bereid met verse gesneden groente, geen vlees en echt verantwoord. Je zal toch maar de hele week werken en sportende kinderen hebben op de meest onmogelijke tijden. Als ik thuis kom en dit alles moet voorbereiden en snijden gaan we pas om 19.00 uur eten. Dus bij ons vaak de vers gesneden groente uit een zakje van Albert Heijn. Het schijnt minder gezond te zijn, zeggen de bloggers en de gezondheidsfreaks. Ik vraag me af hoe laat zij dan eten. 
Een stuk appeltaart zonder slagroom, zonder suiker, zonder bloem..... Sorry, dat is geen leven. En die American cheese cake eet ik ook op. 

Zuivel... Ook z'on discussiepunt. Ik ben er mee opgegroeid en groot geworden. Melk, de witte motor! Wij kregen vroeger elke dag een toetje in de vorm van vla, yoghurt of pudding. Mijn kinderen nemen regelmatig een glas melk of schaaltje yoghurt. En ik zit nog nog steeds aan de havermout s'morgens. Toetjes beperk ik voor mezelf, maar af en toe een heerlijk soft ijsje als ik aan het netflixen ben....goddelijk. 

Natuurlijk zijn er nieuwe inzichten en onderzoeken naar voeding. De tijd staat niet stil...maar om alles nu te laten vind ik echt te ver gaan. 

Volgens mij is de uitdaging gewoon om normaal te eten en met mate, lekker te sporten en te bewegen, maar af en toe gewoon lekker zondigen!! 
Want als je geniet wordt het leven een stuk leuker en van chocola schijn je je gelukkiger te voelen. 

Ik neem een heerlijk glas wijn en proost op het leven!! Morgenochtend naar de sportschool, dat dan weer wel, maar ook daar word ik vrolijk van.....

Fijn weekend ! 

Xx 


1 opmerking: